kadavro

Alla inlägg under september 2011

Av Kim Österberg - 17 september 2011 18:22

Ja, jag har börjat spela Wordfeud. Förra helgen eller något sådant. Det är verkligen beroendeframkallande. Den här helgen har det blivit en hel del worfeudande. Jag deltar i komikermästerskapen i wordfeud 2011. Snacka om hårt motstånd. Komiker är mer eller mindre ordnördar.


Jag har  spelat så mycket så att när jag blundar ser jag bokstäver som bara snurrar runt.


Runt 6-10 matcher kör jag samtidigt bara för att vissa svarar bara en gång per dygn, men ibland svarar alla samtidigt och då blir det körigt.


Igår startade jag en grupp på FB för oss som vill se en Angry Birds Wordfeudedition.

Gå med om du tycker att det kan bli intressant fusion.

Av Kim Österberg - 16 september 2011 20:02

En vacker dag såg husmusen att hans ärkefiende katten låg och solade på balkongräcket. Eftersom det regnat nyligen var det en stor vattenpöl nedanför balkongen.
"Aha!" tänkte husmusen. "Nu ska den jäveln få". Så han smög fram till katten och puttade till.

Men katten föll inte. Han var för tung. Men som tur väl var för musen så sov katten väldigt tungt. Så musen tog satts ifrån balkongdörröppningen och sprang in i katten.

Men katten bara låg där på räcket ochh sov vidare. "Det är rhododendron jag vill ha!" Utbrast katten i sömnen. Musen tittade misstroget på detta kattas och funderade.

Efter en del ekvationer kom musen fram till att om han tog satts ifrån hallen så skulle han få upp farten och anslagsenerging skulle då räcka för att knuffa katten av räcket och ner i vattenpölen.

"Sug min muspitt kattdjävel!" skrek han som stridsrop och började springa i från hallen. Genom köket. In i vardagsrummet. Under soffan. Ut på balkongen. Upp på räcket.

Men katten hade vaknat av ljudet från den arga musens stridsrop och ställde sig upp. Musen for under magen på katten. Över kanten på räcket och rakt ner i vattenpölen.

Vad kan vi lära oss av detta då? Jo, ju större satts desto blötare mus.

Av Kim Österberg - 15 september 2011 22:12

Jag har naturligtvis en del roligt att berätta, men just nu känns det lite andrahand.


I går avled min faster. En kort och rund kvinna som älskade livet och livet älskade tillbaka. En kvinna som skämde bort både barn djur och vuxna. En kvinna som kunde laga mat. Jag firade julen 2009 med henne och min syster med pojkvän. Gosse om vi var bortskämda med god och vällagad mat.


Mitt senaste minne var när jag var på Öland med Molly i somras och min faster gick ner på alla fyra för att busa med hunden. Vilken syn. Denna runda lite otympliga tant som lekte med en hundvalp. Senare skyfflade hon ner en halv paj och tio kakor i valpen.


Det fullkomligt lös av energi från  denna kvinna. Hon var med överallt i körer och åkte även in och underhöll på ålderdomshem.  Nio brorsbarn kommer verkligen sakna henne. De tjugo brorsbarnbarnen likaså. Samt ett helt zoo med djur.


Kram Elsie. Du gick hädan utan att egentligen blivit allvarligt sjuk eller svag innan. Full fart rakt in i kaklet. Bra jobbat måste jag säga.


En annan tråkig nyhet var att katten Kirke som vi adopterade bort i våras blivit svårt skadad och fick avlivas igår. Mer om det senare. Jag tror att Kirke fick ett par bra månader iaf.

Av Kim Österberg - 12 september 2011 19:29

Men är ståupp enbart en genre? Hur definerar man genrer för ståupp? För att kolla på musikvärlden igen så delas musikgenrer upp på ett sätt som verkar utgå från val av rytm/instrument/sångtekniker/akordföljder och så har vi indie. Indie som kan låta hur som helst nästan men det räcker med att man är en artist som ligger på ett s.k oberoende skivbolag.


Säg att jag skulle kallas för rekvisita-komiker för att jag har med min teddybjörn på scen. Det skulle ändå vara svårt att tilltala samma publik som Gusten med gummiankan. Eller? Jag tvivlar lite hälsosamt på mig själv här.


Jag har på något sätt haft en tanke om det jag syslar med som indie. Det finns fler väggar i den kåken att måla så jag får återkomma dit för att berätta vad jag menar senare.


Marcus Palm tror jag har skrivit en liten genomgång av olika komikertyper. Men det är som att dela upp musikgenrer enbart efter instrumenten. Det som framförs med instrumenten kan vara väldigt olika.


Jag gör här ett litet utkast till en lista på komiker-genrer som jag senare kan bearbeta vidare och så kan vi se vad nytta det kan göra.


deppkomiker

grungekomiker

metallkomiker


punkkomiker


folkkomiker

indiekomiker

popkomiker


Ok, den listan blev väldigt inspirerad av musikvärldsliknelsen.


Existenskomiker

Socialkomiker

Romantikkomiker


sportkomiker


Det är få som vill sätta en sådan här etikett på sin akt. Men det hjälper både dig själv och publiken att hitta varandra. 


Genren Indiekomiker har verklighetsförankring och jag tänker berätta mer om den i ett kommande inlägg. Jag definerade ju innan Gerillakomiker, men det handlar mer om en arbetsmetod för att få scentid.  

Av Kim Österberg - 12 september 2011 19:01

Det här är något jag funderar på. Jag ser ståupp som en kulturyttring liksom musik är en sådan. Vi lämnar den tanken och går vidare en tanke.


När jag arrangerat ståuppkvällar för betalande publik har jag tagit mig tiden att skapa en blandning med komiker som ska ge alla i publiken något att älska. Lite av ett balanstänk. En mjuk komiker följs av en hårdare komiker som följs av en energisk t ex. Tittar man på det ur komikernas synvinkel är det bra eftersom det ger mer respons på materialet om publiken inte redan innan lyssnat på ett material av samma form. Det kan handla om leverans och innehåll. Jag tror många andra gör liknande avvägningar.


Det skulle kunna betyda att alla sveriges ståuppkomiker har alla ståuppklubbar som tänkt arena. Ska vi gå tillbaka till min första tanke? Ja. 


Rena musikkvällar där man under samma kväll får höra blues, folkmusik och death metal följt av en ukuleleorkester är väl rätt spännande att gå på men många av oss kanske hellre går till ett ställe där man spelar en genre.  För vi älskar en viss sorts musik och inom genren finns ju en stor spännvidd. Faktum är att det är troligare att man får en stor ukuleleälskande publiktill en ukulelekväll än en stor blandpublik till en  genreblandad kväll.


Fortsättning följer...

Av Kim Österberg - 12 september 2011 06:17

Undrade just vad som kan definieras som en Indiekomiker och fann en artikel som beskrev det någorlunda tydligt. Det är lite som Gerilla men handlar mer om en komiker som framträder bortom ståuppklubbar och teatrar. En Indiekomiker kan uppträda på en liten rockklubb och kanske kör ett material och en stil som inte passar in på de normala ståuppställena(det kan handla om att man har en låg skratt per minut-koffecient). En indiekomiker kan turnera som öppningsakt åt ett indierockband. Kul!


Att framträda på en Rockklubb har jag testat. Jag gör gärna om det och den här artikeln jag läste har inspirerat mig till att undersöka den banan lite mer. Nu måste jag jobba. Bye!

Av Kim Österberg - 11 september 2011 09:52

Ah, det här är en fråga som jag får ofta. Lika ofta som Justin Bieber framträder och sjunger Black Sabbath. Aldrig. Men jag ska ändå göra mitt bästa för att besvara den.


En Gerillakomiker kämpar. Finns det ingen gratisklubb att få scentid på för att testa nytt material så går Hän till öppen scen. Fast än det är den sämsta tänkbara miljön.


En Gerillakomiker använder sina svagheter för att bli starkare. Kan du inte bekämpa tristessen på öppet fält så överfall den i skogen där din ringa styrka kan koncentreras på enskilda tristesser en och en. Eller. Skapa egen scentid med de små medel du har tillhanda. Visst kan du stå på gatan i en småstad och göra streetcomedy. Men ärligt talat, då kan du lika gärna stå ensam i skogen. Med en förbipasssernde i timmen ungefär är det lika dött.  Du kan däremot kolla hos små krögare eller liknande i ditt närområde om de har egen ljudanläggning. Poängen är att det då går ganska bra att ordna en öppen mic. På mindre orter är det, som Gislaved osv kan du kanske göre en sådan i halvåret max. Kör samma koncept men åk runt lite. Kan du ordna en egen ljudanläggning kan du prata med i stort sett vilken liten lokal som helst om ett litet arrangemang.Har man ett unikt arrangemang som mer är en engångshändelse på den lilla orten är det lättare att slå på stora trumman och locka publik och med lite kontakter som du har ( Eller kan få hjälp med, se nedan) så kan man locka samåkande komiker från lite längre håll samtidigt som man kickar igång en eller två lokala förmågor. Är du själv medelerfaren rookie så vet du hur du får en sådan hä kväll att rocka. 


Känner du att du är en Gerillakomiker så kontakta mig. Jag vill samla lite folk under namnet Gerilla Comedy. Ska till första oktober fixa en ny hemsida där man kan registrera sig. Där ska vi kunna berätta vilka orter Gerillakomiker slår till i och stödja varandra i kampen för en rolig tillvaro utanför storstäderna. Jag sponsrar det här projektet med en domän, en hemsida och en gerilla-logo till att börja med.


Viktiga komponenter i detta är att inte köra många gånger på en liten ort utan att man arrangera en handfull kvällar utspritt på ett antal orter i ens närområde. Poängen är att man inte ska "lära" publiken att all underhållning är gratis. Genom att köra endast en kväll per halvår så är det lättare att fokusera bokandet så att man får en högre nivå på de komiker som kommer för att visa vadd de går för och eventuellt testa någon ny rutin på en ovan publik.






Av Kim Österberg - 11 september 2011 00:03

Jag som redan köpt ett kubbspel och tio kilo fryst kyckling. :(

 

Om mig


Ståuppkomiker med vriden självdestruktiv humor.

Videoklipp med Kim

Slumpscenario

Scenario att spela:

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards