kadavro

Alla inlägg den 11 september 2011

Av Kim Österberg - 11 september 2011 09:52

Ah, det här är en fråga som jag får ofta. Lika ofta som Justin Bieber framträder och sjunger Black Sabbath. Aldrig. Men jag ska ändå göra mitt bästa för att besvara den.


En Gerillakomiker kämpar. Finns det ingen gratisklubb att få scentid på för att testa nytt material så går Hän till öppen scen. Fast än det är den sämsta tänkbara miljön.


En Gerillakomiker använder sina svagheter för att bli starkare. Kan du inte bekämpa tristessen på öppet fält så överfall den i skogen där din ringa styrka kan koncentreras på enskilda tristesser en och en. Eller. Skapa egen scentid med de små medel du har tillhanda. Visst kan du stå på gatan i en småstad och göra streetcomedy. Men ärligt talat, då kan du lika gärna stå ensam i skogen. Med en förbipasssernde i timmen ungefär är det lika dött.  Du kan däremot kolla hos små krögare eller liknande i ditt närområde om de har egen ljudanläggning. Poängen är att det då går ganska bra att ordna en öppen mic. På mindre orter är det, som Gislaved osv kan du kanske göre en sådan i halvåret max. Kör samma koncept men åk runt lite. Kan du ordna en egen ljudanläggning kan du prata med i stort sett vilken liten lokal som helst om ett litet arrangemang.Har man ett unikt arrangemang som mer är en engångshändelse på den lilla orten är det lättare att slå på stora trumman och locka publik och med lite kontakter som du har ( Eller kan få hjälp med, se nedan) så kan man locka samåkande komiker från lite längre håll samtidigt som man kickar igång en eller två lokala förmågor. Är du själv medelerfaren rookie så vet du hur du får en sådan hä kväll att rocka. 


Känner du att du är en Gerillakomiker så kontakta mig. Jag vill samla lite folk under namnet Gerilla Comedy. Ska till första oktober fixa en ny hemsida där man kan registrera sig. Där ska vi kunna berätta vilka orter Gerillakomiker slår till i och stödja varandra i kampen för en rolig tillvaro utanför storstäderna. Jag sponsrar det här projektet med en domän, en hemsida och en gerilla-logo till att börja med.


Viktiga komponenter i detta är att inte köra många gånger på en liten ort utan att man arrangera en handfull kvällar utspritt på ett antal orter i ens närområde. Poängen är att man inte ska "lära" publiken att all underhållning är gratis. Genom att köra endast en kväll per halvår så är det lättare att fokusera bokandet så att man får en högre nivå på de komiker som kommer för att visa vadd de går för och eventuellt testa någon ny rutin på en ovan publik.






Av Kim Österberg - 11 september 2011 00:03

Jag som redan köpt ett kubbspel och tio kilo fryst kyckling. :(

 

Om mig


Ståuppkomiker med vriden självdestruktiv humor.

Videoklipp med Kim

Slumpscenario

Scenario att spela:

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards