kadavro

Alla inlägg under augusti 2011

Av Kim Österberg - 30 augusti 2011 22:49

Om en seriefigur ska halka på ett bananskal så måste man först ha presenterat bananskalet för läsaren för att inte läsaren ska funder mer på vad tusan som hände istället för att se det komiska.


Det förekommer överallt. Om du i inledningen av en film får se ett hagelgevär så är det 90% chans att någon kommer bli skjuten med sagda gevär. Jag tog den siffran ur luften men jag hoppas ni förstår andemeningen. Man kan jaga änder.


Så jag funderar på en rutin jag har där jag amvänder ett väldigt ovanligt uttryck som liknelse vid intim aktivitet. Överraskningen blir för stor för att vara rolig alltid. Hur ska jag grunda för att det kommer utan att förstöra poängen? Jag ska ta en funderare på det där och återkomma.

Av Kim Österberg - 30 augusti 2011 18:15

Så vad gör en knarkhuligan? Åker till hampaodlingar och ställer till med bråk? Trackaserar colombianska cockabönder, kastat småmynt på dem och skanderar " odla odla o-odla!"?

 
Av Kim Österberg - 29 augusti 2011 22:49

Jag ersatte Håkan Hellström med Justin Bieber i en rutin som helt enkelt handlar om att använda musik som massförstörelsevapen. Gissa vad, det funkar bättre, som om det var mer universellt. Iom Justins flukturerande även i svenska bloggar, radio och tv-program så har folk som inte är tolv år och tjej hittat ett nytt objekt att samlas kring i avsky. 


Faktum är ju att jag gillar Håkan en del själv så nu känns det mer OK när jag drar den rutinen.


On other news. Började skriva på mitt CV ikväll. Varje gång jag gjort en sammanställning av det slaget så undrar jag vad det ger för bild av mig. Visst jag har jobbat på ett ställe i 10 år nu men alla dessa sidoverksamheter som ändå betyder mycket för min nuvarande kompetensnivå?

Av Kim Österberg - 28 augusti 2011 09:33

Jag är ingen direkt skådespelartalang. Men en sak som är användbart för att skapa humor är att ha karaktärer man kan ta fram i en handvändning för att förmedla det roliga. Jag har två sådana karaktärer som jag jobbar på. Grunden i dem är parodisering av ett par verkliga personer som jag umgåtts med. Men säg inget till dem. Vad jag då tagit fasta på är dialekt, sättet att prata på (ordval och atityd) och kroppsspråk.


Den förste är en Kalmarbo som jag träffade senast för 12 år sedan. Vi umgicks rätt mycket ett tag så jag har tagit fasta på en del av de där minnena. För att vara ärlig så började jag med att härma honom när jag skulle berätta en anektdot för mina jobbarkompisar för flera år sedan. Det var nämligen något han sa som lät så djävla kul. För tre månader sedan började jag använda den karaktären när jag pratade med valpen en morgon och det blev så tokigt att det fastnade.


Den andra karaktären har jag stött på senare i livet och jag lade märke till ett uttryck han använde och hur han verkade så osäker och nervös hela tiden. Jag försökte använda ett par tekniker för att bygga hans självförtroende lite men det föll på att man måste våga försöka själv. Ja, och så en gång ställde han en fråga som jag svarade på med "Syntax error". 


Ska jag vara ärlig så har jag inget problem med att t ex börja använda Kalmariten på scen t ex men Nervis måste jag jobba mer med så att karaktären fjärmar sig lite mer från förlagan. Problemet är att jag kan skruva till det väldigt mycket men ändå ligga för nära.

Av Kim Österberg - 28 augusti 2011 09:10

Någon sa till min mamma för väldigt många år sedan att där en katt sover är det ett hem. Jag kommer inte ihåg exakta formuleringen. Den torde vara vackrare och mer melodisk då den som sa det var en ur-lapplänning. Hur som helst så går betydelsen inte att ta miste på. När jag bodde i min så kallade skilsmässoetta så kändes det länge väldigt konstigt. Det var något som fattades. Along came Sabina. En svartvit liten bondkatthona.


Det blev en skarp förändring i hela miljön. Det blev helt enkelt varmare med någon att bry sig om och behöva ta hänsyn till. Någon som för lite liv. Någon man måste dölja sitt porrsurfande för.


Det blev lite fler katter iom att  jag träffade en tjej i samma veva och sedan flyttade vi mer eller mindre ihop. Tre katter. Pga dålig planering från min sida så dök det upp två katter till. De skulle ha varit sälskap åt Sabina när jag var på jobbet. När  jag bokade katt nr 2 så bodde inte jag  och Sofia ihop och katt nr 3 blev över i kullen hos min syster så jag tog mig an den lilla.


Så rätt fort fick vi tag i en tvåa i Bredaryd. Men fortfarande var det lite för många katter.När du rensar fem kattlådor och köper 15 kg kattsand i veckan inser du att det kanske är någon för mycket.


I vintras dog en av min flickväns katter pga njurfel. Stackar lilla söta Izzie. Jag saknar den lilla köttbullen. Hon var så snäll och mesig den missen. Hon kunde fräsa åt en men det blev mest en gullig utandning så man brukade ibland reta henne lite för att få höra det.


Jag hade lagt ut pengar på att kastrera mina honkatter, min flickvän hjälpte till med den tredje. Tack vare kastrering gick det lätt att hitta en ny adoptiv-pappa till Kirke som var extrakatten. Så med tre katter blev det plats för en liten hund. Molly är en bedårande liten hundflicka som både kräver och ger uppmärksamhet. Min flickvän hade aldrig haft hund innan men jag har haft hundar sedan jag var 19.


Som barn växte jag upp med både katter och hundar så nu känns det komplett. Sabina ligger i fönstret bredvid mig nu och kollar på regnet. Den lilla primadonnan.

Av Kim Österberg - 27 augusti 2011 14:01

Jag är hemma idag. Så jag sattsar på lite på marknadsföring. Måste nå ut till så många som möjligt innan mitten av oktober då julbord och andra firmafester börjar bokas.


Idag letade jag upp adresser och skickade fem vykort. Ska skriva ut fem nya nu och skicka. Några av dem jag skickat till är sådana som jag kontaktade för att marknadsföra Glatt humör i Värnamo för över ett år sedan.


Andra saker jag gör idag är planering av nystart av Glatt Humör och fundera vidare kring ett par rutiner. Kollar även efter nytt jobb.


Tredje tvätten är nu i maskin och jag gick tidigare idag en lång runda runt sjön med Molly. Nu ska vi föresten gå och möta matte på hennes jobb.


C ya.

 

Av Kim Österberg - 24 augusti 2011 22:49

Ja, då har vi fått lägenheten i Värnamo. Det betyder att även denna höst kommer bli en kaotisk flytthöst. Hur påverkar det ståuppandet för min del? En del kanske. Först så kanske det blir svårt att ta vissa datum eftersom man har fullt upp med flytten. Annars så tror jag att det kan vara positivt om studiecirkeln i Ståupp blir av. Då kommer jag slippa pendla för att ta mig till Vuxennskolans lokaler.


Det underlättar också för mig för att undersöka möjligheter och genomföra ståuppkvällar i Värnamo. Som bonus så blir jag per automatik mer bortkopplad ifrån Gislaved som då med fördel hellre tas omhand av Tito och Sussie.


Vi får se. Jag ser väl mest fördelen av att kunna promenera till biblioteket eller gå på stan och ta en kaffe på lördagar. Kanske ta en öl på Harrys? Hur som helst. Att slippa organisera en hel expedition bara för att göra ett ärende kommer vara rena lyxen för mig. Om jag vill träna kickboxning så ligger värnamoklubben nästan vägg i vägg med lägenheten.


Nämnde jag att jag kommer bo granne med en second hand-butik. Gosse om folk kommer få det svårt att gå rätt...

Av Kim Österberg - 23 augusti 2011 18:11

Hur går det att använda en megafon inomhus? Det ska väll kunna gå? Tanken var att lite snabbt och lätt sätta upp ett övningstillfälle med små medel. I en pizzeria eller liknande. Innan jag föreslår detta för något fik så  ska jag testa så att det funkar.


Jag och the gang aspirerar annars nu på en enkel liten ljudanläggning men jag har ju redan en 25W-megafon. Kan vi bara tekniskt hantera den och leverera poänger så borde det funka.


Problem jag ser som möjliga hinder. När man rör sig med megafonen kan man få rundgång om man är inomhus och volymen är för hög.


Det förstärkta ljudet kan vara för "bullrigt" för att man ska höra vad som sägs. Hm.


Jag ska kolla med den lilla pizzerian här nedanför om jag kan testa hur det är.

Om mig


Ståuppkomiker med vriden självdestruktiv humor.

Videoklipp med Kim

Slumpscenario

Scenario att spela:

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards