kadavro

Alla inlägg under april 2011

Av Kim Österberg - 12 april 2011 20:16

Emma H

Tisdag 12 april 02:49

Jag undrar en sak som du kanske kan svara på... har nämligen sett ditt material på youtube, Talang osv. Hur är din syn på yrket standupkomiker, tänker du att det är som vilket yrke som helst där man bara pluggar på ordentligt, gör det tillräcklgt många gånger och automatiskt blir "rolig"? För mig är humor något som är svårt, om inte omöjligt att träna sig till, även om finliret kan slipas med teknik. Timing tillexempel är inget jag sett att någon övat in till perfektion. Inte meningen att dissa, men jag undrar verkligen hur du ser på saken!
Mvh E


Från början har man en fallenhet för det, vissa mer än andra, men för att komma någon vart med det måste man öva och arbeta praktiskt med det. Jag vet från en period när jag ritade fyra skämtteckningar och tre seriestrippar i veckan att man blir bättre på att skapa. När man sedan av någon anledning får ett längre avbrott så kan det vara svårt att ens skapa något lite roligt.  

Träna är i sammanhanget fel ord. Man måste jobba in det. Utöva och testa för att se vad som händer. Något som jag tyvärr erfarit är att den scenvanan som håller scenskräcken i chack är färskvara. Långa uppehåll som tre månader är inte att rekomendera. Brainfreezen på Talang berodde mycket just på att jag framträtt för lite under vintern. Vilket tar oss till timing.

Timing är något jag sett folk träna in. Det är ofta mer problem med att man har dåliga scennerver och kanske använder fel uttryck. Ju mer man framträder desto bättre går det. Och varje framträdande är i sig tillfället då man övar och då man ser vad som ger bra respons. Att leverera "Leif Pagrotsky" på ett tillfredställande sätt jobbar jag med men hittade metoden för just den typen av punchlines i mitten av februari på en öppen scen.

Problemet med det material jag valt att dra inför Juryn var ju att leveransen/timingen uteblev och allt blev bara tomt nervöst babbell och jag försökte komma in i rytmen igen. 

Så som jag ser det måste jag nog meddela att man kommer få se mer av mina videoklipp och framträdanden för jag vet att ingenting händer med en passiv människa som inte vågar misslyckas.

Av Kim Österberg - 12 april 2011 12:37

Jag försöker fokusera på positiva saker. På genomförbara projekt och arbete värt att utföra. Påminner mig själv om att söka scentider som jag tror mig kunna få och strunta i scentider under oseriös ledning eller som jag ändå vet att jag knappt kan få. Nu ska jag ut och visa vad jag egentligen går för och sedan löser sig nog det mesta. 

Av Kim Österberg - 10 april 2011 22:54

 

Av Kim Österberg - 10 april 2011 22:39

Börjar inlägget med att berätta att min katt Sabina är tillbaka till sin kelna form efter kastreringen så jag har suttit med henne i knät vid datorn ett tag. Gulligt.


Just nu måste jag koncentrera mig på det som ligger framför mig. På onsdag ska jag testa några minuter nytt material, men ska nog göra något om fredagens avsnitt av Talang också.


Det är material annars om mitt yrke och svårigheten med att berätta för folk vad jag jobbar med. Min rutin om Norrlandsbarn ska gås igenom en gång till och något om att man inte är ensam. Ja, det blir ju lite kryptiskt när man skriver det så där men jag kan ju inte slänga upp allt mitt material i bloggen.


Sabina:

 

Sedan är det Ronneby 29/4 som gäller. Då är det en ståuppkväll där! Kanske till och med en syster kommer och kollar.


Mys på er!

Av Kim Österberg - 10 april 2011 16:36

Som sig bör så lade jag denna bild i min grannes brevinkast:

 

Av Kim Österberg - 8 april 2011 22:24

Så damp den här teckningen ner i mitt brevinkast.

  Det värmer hjärtat!

Tack! :)

Av Kim Österberg - 8 april 2011 22:03

 Det gick ju inte så bra. Det var svårt att göra ett material-urval inför Talang som skulle tryckas ihop till under två minuter. Egentligen var inte materialet problemet heller utan jag kunde inte leverera det. Jag materialet utan och innan en kvart innan jag Det gick ju inte så bra. Det var svårt att göra ett material-urval inför Talang som skulle tryckas ihop till under två minuter. Egentligen var inte materialet problemet heller utan jag kunde inte leverera det. Jag materialet utan och innan en kvart innan jag blev nerkallad till scenen men när jag väl stod där tappade jag bort mig och kunde inte fokusera på leveransen som mitt inledningsmaterial ju var beroende av. Ja, och ett rött kryss skriker till rätt bra. Jag måste träna mer i lokaler med häcklare.

Sedan var det som att jag tappade all energi. I backspegeln ser jag att jag borde ha prioriterat in en tupplur under timmarna innan man skulle upp på scen. Man var ju igång hela dagen. Så ja, jag felprioriterade energiåtgången.

Sedan fick jag upp Teodor och fick ett skratt på hans engagemang i Organisationen för Militanta Kramdjur, Nall-Quaida. Men sen kom det tredje krysset just när jag berättade om Teodors planer på ett attentat. Då hade jag äntligen börjat få in flytet och det starka materialet låg framför mig.blev nerkallad till scenen men när jag väl stod där tappade jag bort mig och kunde inte fokusera på leveransen som mitt inledningsmaterial ju var beroende av. Ja, och ett rött kryss skriker till rätt bra. Jag måste träna mer i lokaler med häcklare.

Redan från början när jag skulle börja så var det som att jag tappade all energi. I backspegeln ser jag att jag borde ha prioriterat in en tupplur under timmarna innan man skulle upp på scen. Man var ju igång hela dagen. Så ja, jag felprioriterade energiåtgången.

Sedan fick jag upp Teodor och fick ett skratt på hans engagemang i Organisationen för Militanta Kramdjur, Nall-Quaida. Men sen kom det tredje krysset just när jag berättade om Teodors planer på ett attentat. Då hade jag äntligen börjat få in flytet och det starka materialet låg framför mig.


Men en skön grej är att jag gjort fler gig den senaste tiden och det blir hela tiden bättre. Nu har jag varit upp på scen nära 50 gånger.

Av Kim Österberg - 8 april 2011 19:55

Såg just att jag ska vara med i kvällens avsnitt av Talang. Åh herregud vad nervigt. Jag trodde jag skulle vara med i nästa avsnitt eller hur de nu gör. På det här viset vet jag inte ens när i programmet jag kan tänkas dyka upp. I samma program som en spoken word poet. Det kan lugnt bli intressant.

Om mig


Ståuppkomiker med vriden självdestruktiv humor.

Videoklipp med Kim

Slumpscenario

Scenario att spela:

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards