kadavro

Alla inlägg under mars 2012

Av Kim Österberg - 30 mars 2012 18:32

Jag bara måste posta fler filmklipp med min favoritduo: Garfunkel & Oats


Av Kim Österberg - 28 mars 2012 22:27

Lacken har krackelerat på gitarren osv men jag ämnar låta den vara som den är. Jag älskar sunburst-lackeringar. Att den är från 1950 är ett annat motiv för att inte göra så mycket. Annars var nog risken att jag skulle målat om den helt och hållet i någon knepig stil.

 


Här följer bilder på det jag ska laga. Som ni ser så är det ett komplicerat brott. Liksom min fotled var. Den går jag ju omkring på nu så det ska väll gå att få ihop gitarrens huvud och stränga den med stålsträngar igen.

   

Av Kim Österberg - 28 mars 2012 11:43

Influensan drabbade mig på kvällen när jag kom hem från Öland. Trodde först att det var reaktion på damm med råttinnnehåll som jag vet att jag inte tål men när jag på tisdagens morgon skulle cykla till bussen kände jag att det bara svängde till i huvudet och kroppen. Det var bara att återvända in och lägga sig igen. Har både frusit och svettats. Varit död och lite hyperaktiv. 


En aktiv stund satte jag mig ner med delarna till gitarren jag fick från Faster Elsies bohag och började spåna på hur jag ska laga den. Kollade på youtube om någon använde min metod och kan säga att det verkar som att min plan ska fungera. Fast jag kommer gå något steg längre än de  som jag sett. Förutom att limma med ett starkt lim så kommer jag borra och limma pluggar genom delarna efter att de limmats ihop. Eventuellt lägga någon stödjande skiva på fram eller baksida och limma Sedan stifta och limplugga fast den. Finns inte mycket marginal till detta men det ska jag nog kunna jobba mig runt. En del småbitar fattas så jag kommer få fylla och spackla innan jag slutligen målar om huvudet. Naturligtvis kollar jag om ställskruvar osv passar in igen som tänkt innan jag målar. 


Sedan gäller det att köpa nya strängar och stränga på för att sedan stämma.


Det ska bli spännande att se hur ljudet blir ur den gamla gitarren med sin krackelerade lack. Fundering finns på att försiktigt återfukta trät. Finns väll gitarrfuktare att köpa?

Av Kim Österberg - 27 mars 2012 21:06

Den trasiga gitarren har jag tagit en titt  på nu. Med hjälp av sökningar på serienumret så vet jag nu vilken modell det är och hur gammal den är. Den är tydligen från 1950.


Min plan just nu är att laga huvudet så snyggt det går och sedan låta resten av gitarren vara.

Av Kim Österberg - 26 mars 2012 21:26

 Vi är i tagen att röja ur faster elsies hus inför försäljning och en del av processen blev att dela upp saker sinsemellan. Saker som är värda att nämnas är då som följer.


Faster Elsies hatt är så att säga systerhatt till hatten jag fick efter pappa. Vi trodde att Sofia skulle kunna ha den men när jag kom hem visade det sig att det inte var fallet men jag har dem bredvid varandra här hemma nu iaf. För er som inte vet så är det pappas hatt jag oftast har på mig när jag ståuppar.


Kavajtokig som jag är så blev jag glad när jag fick en kavaj som Elsies make Bertil hade haft när han levde. Snygg och rätt storlek för mig. 


En klassisk golvlampa från 50-talet och en fullt fungerande symaskin, husqvarna. En sådan där blåaktig gammal sak. Symaskinen är en sådan där praktisk sak som fattats hemma hos mig och golvlampan är en sådan modell jag sett hos farmor och nu senast hos faster Elsie. Jag älskar den modellen.


Faster Elsie hade en gammal gitarr som var trasig. Ingen var intresserad av den men jag tänkte att den var ju fin och ska faktiskt gå att laga. Så ja, jag tog mig an den. Måste foga ihop huvudet stadigt på den igen. Visst, det skulle vara kul att göra ett ommålningsprojekt av den också men den har en sådan där skön sunburst-målning med krakelerad klarlack nu. Känns som att den ska vara sådan även i fortsättningen. Eventuellt målar jag om huvudet efter ihopfogning för att dölja lagningen. Jag har ett minne av att Elsie visade mig gitarren förra året eller så, men jag minns inte exakt när. 


En viktig sak till sist. Jag fick en av faster Elsies kroppkaksgrytor. Verkar som att jag måste lära mig familjereceptet nu.

Av Kim Österberg - 22 mars 2012 22:47

Jag har nu uppdaterat giglistan ute till höger i menyspalten. Det har tagit lite tid men jag fick ju till slut tag på lokalen för Vråen-live och det nya datumet för det blev 12/4. Eventuellt kommer jag hyra lokalen fler gånger för att köra otestat material. En gång i månaden kanske blir för ofta men 3-4 ggr per år bör man kunna göra något.


Säg att man kallar det Vråen Live och låter formatet vara öppet för alla möjliga underhållningsformer? Ja, det ska vara någorlunda roligt varje kväll men det går att ordna.


Det planeras för övrigt en slags sommarturné i augusti. Jag ber att få återkomma!

Av Kim Österberg - 21 mars 2012 21:10

Ska träffa syskon till helgen. Inte helt i angenämt ärende då vi ska ta itu med att städa ur vår avlidna fasters hus. Jag är inte säker på hur många som dyker upp men vi blir väl en handfull. Blir väl lite munhugg som vanligt.


Vi är utspridda över sverige så det är inte många gånger per år man träffas. 9 stycken syskon och 20 syskonbarn. Det finns syskonbarn som jag inte har träffat.


Det är några av oss syskon som gärna sjunger och det har pratats om ett projekt för att spela in några låtar. Mest för att ha som minne i första hand. Mer en logistisk fråga än teknisk om det blir av.

Om mig


Ståuppkomiker med vriden självdestruktiv humor.

Videoklipp med Kim

Slumpscenario

Scenario att spela:

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards