kadavro

Alla inlägg den 5 januari 2012

Av Kim Österberg - 5 januari 2012 23:43

Jag kommer inte riktigt på hur jag ska inleda detta inlägg. Men det handlar om en grupp med komiker som ger uttryck för att "Den komikern har inga skämt" om andra komiker och det är inget konstaterande utan mer som en nedlåtande kommentar. Problemet är att vissa av komikerna som omtalats har jag hört och sett så jag vet att de är bra. Då handlar det om komiker som levererar punchline i form av stark attityd och utagerade liknelser osv...


De komiker som jag stött på som sagt detta om "Har inga skämt" kommer samtliga från Stockholm. Jag har ett par teorier om varför det är så men jag funderar på om jag ska intervjua någon om detta först.


Det kan vara en motreaktion mot gubbkomikerna som ofta tjatar om "historieberättande" och Stockholm har ju ett överflöd av dessa som kom i början av 90-talet. Man kan höra gubbkomiker så som Babben klaga på att den yngre generationen består av skämtmaskiner. 


När jag drev "Glatt Humör" senast så var det en komiker som inte ville uppträda samma kväll som en annan med motiveringen att "NN har inga skämt!". Seriöst. Ingen värdering kring om publiken gillar NN eller så utan bara fokus på om NN har skämt som man känner igen så som skämt.


Jag har ju skrivit om sådana här olika grupperingar innan och jag ska ta och kavla upp ärmarna och kolla vad det här handlar om. Ska bli intressant att se om någon känner igen observationen.


Min inställning är ju att det känns lite korkat att bara förstå ståuppkomik om det levereras som uttalade skämt. Då skulle dessa komiker älska att se någon läsa innantill ifrån en bellman-bok.


Min teori är just nu dock att de helt enkelt uttrycker sig klumpigt och egentligen menar att de inte anser att komikerna har några tydliga punchlines... Stackars er som läser detta...

Om mig


Ståuppkomiker med vriden självdestruktiv humor.

Videoklipp med Kim

Slumpscenario

Scenario att spela:

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards