kadavro

Alla inlägg under februari 2012

Av Kim Österberg - 17 februari 2012 19:59

 

Någon som jag vill ta tillbaka i mitt liv är den här återkommande figuren. Kent som på sina resor stöter på olika kändisar... Eller deras egenskaper.

Av Kim Österberg - 16 februari 2012 23:18

Jag måste börja med något som jag tycker är roligt. Om ni kollar in på www.bigbenstandup.com och kollar topbannern där så finns jag med bland de komiker som blinkar förbi! Just saying.


I förrgår blev jag lite snabbt intervjuad över telefon angående mitt treårsjubileum och mitt deltagande i Tallang 2011. Jag jobbade under tiden så jag vet inte om jag sa något vettigt. Skulle tro att det publiceras i lördagens Värnamo Nyheter.


Jag kände för att rita ikväll men wacombrädan som har 5 år på nacken har gått sönder. Eller, ja pennan. Hur som helst köper jag eventuellt en ny bräda.


Snart är mitt kamerastativ komplett och det ska bli mer filmat. Har planer på ett videoklipp som inkluderar min hund och Teodor. Foton på Teodor är något som jag jobbar med att få fram nu. Tänkte göra lite monokrom grafik att trycka på t-shirts. Måste ha lite merch om jag kommer ut på min Calzone-turné.


Nu kanske ni undrar men Calzone-turné är allt ni får veta. Maj, Juni kör jag den först i närområdet.


Klubbarrangerandet ska komma ett steg längre innan Mars månads slut.


Det var en lätt liten lägesrapport.


SLUT

Av Kim Österberg - 15 februari 2012 06:07

Can't blame a guy for trying? 

 
Av Kim Österberg - 12 februari 2012 15:28

För att lättare kunna spela in videoklipp i framtiden vill jag montera min kamera på ett stativ. Jo, jag har redan ett litet enkelt bordsstativ men jag har ett större. Det köpte jag på loppis för 50kr. Det är ett rätt stadigt och fint stativ men den lilla lösa snabbkopplingsplattan saknas. Ett ögonkast gav vid hand att den kallas qs-29.


En sökning på nätet senare så sitter jag nu och aktiverar mitt paypalkonto igen och nyregistrerar mig på ebay. Slutsumman för stativet efter inköp av plattan? 150kr. Det är det värt. Man kan få ett billigt stativ för runt 300 men nu får jag ett stadigt videokamerastativ som jag dessutom vågar slita på lite.

Av Kim Österberg - 11 februari 2012 18:16

 

När vi gick till Niklas så såg vi en riktigt mysig liten plats i en park. Säkert high life där till våren.

Av Kim Österberg - 11 februari 2012 14:51

Teodor ska få en ny rutin. Ja, han har två just nu. En som jag kör i min tighta femma och en som jag lägger på när jag kör längre set. Den nya rutinen bygger på någon gammal idé som jag innan inte kunna använda på scen.


Två smärtsamma delar av mitt liv som jag vill bearbeta till ståuppmaterial men ännu inte tagit i är min styvfar och skilsmässan från min exfru. Jag har försökt skämta om båda sakerna och det har gått men nu vill jag kunna göra ordentliga rutiner av det. För detta måste jag hitta vinklar som gör att publiken kan relatera till det...


Mina gamla Stockholmsrutin pockar på och vill tillbaka. Kan hända att jag fräschar upp den igen. Den har ju inte blivit inaktuell ännu.


OK, det finns att göra. Kanske skulle rigga inspelning och bara ranta materialet igenom för att se vad som kommer fram?

Av Kim Österberg - 10 februari 2012 17:45

Det finns många sätt att få dåligt rykte så här har jag ett par råd om avbokning för rookies som kör tryoutklubbar.


Boka inte in dig om du inte verkligen tänkt uppträda. Boka av i rimlig tid. Gärna en vecka i förväg. Om något oväntat inträffar så ring upp och säg det till klubbarrangören.


Jag har fått känslan av att vissa som bor och verkar i klubbtäta områden bokar in sig för att sedan gå om de känner för det. För mig som måste ta ledigt, resa långt osv för att komma till klubbar känns det som ett hån. Vissa verkar dessutom göra detta i stor skala. DVS boka upp sig på massor av spottar och på olika klubbar för att sedan bara glida in när det passar dem. Detta ser jag som ful konkurens på två sätt.


Du blockerar spottar och scenminutrar för kollegor. Genom att konstant boka upp tider på en klubb som du sedan inte levererar så får klubben sämre möjligheter att skapa bra kvällar.


Nu är det ju så här att en klubbarrangör kan ju sluta ge dig tider om du inte går att lita på men det är ju bara halva biten. För dina kollegor som framträder på kvällen du inte dyker upp får en signal om ifall du är att lita på.


Detta är något de tar med sig. Kanske när de arrangerar egna klubbar. Visst, du kanske är plikttrognare om du uppträder mot pengar men vågar man ta risken?

Av Kim Österberg - 10 februari 2012 16:44

Förra året började trögt för mig och jag hade en självförtroendekris när det kom till ståupp. Mina klubbgig gick bra dock, jag hade mest problem med att 1) kunna ta mig till gig 2) få tider öht. Första giget förra året var jag ringrostig men levererade, dock inte helt felfritt. Vänta nu... När körde jag på Sunkträskets årsmöte förra året? Det gick ju bra.


Men iaf  andra klubbgiget gick bättre och tja sedan kom kraschen vid Talang. Men jag gick upp på scen igen två veckor senare och levererade. Därefter kom tv-sändningen av talang och jag bokade in mig direkt på en öppen scen några dagar senare för att inte bli rädd för att åka och  uppträda inför folk med det tv-sända pladasket i bagaget.


Sedan gjorde jag ett gig till där jag kämpade med en kass micksladd och en svår lokal men ändå levererade. Jag visste då att jag hade den typ av material som jag vill köra och som är bra. Fick det bekräftat vid ett gig och gjorde bara små förändringar i setlistan. Sedan ett gig till, men var inte helt nöjd. Möblerade om i setlista, körde igen och fick min teori bekräftad.


Sedan jobbade jag mest med timingen och energin. SÅ för varje gig blev det stegvis bättre. Ett större genombrott kom på Garva när jag samlade ihop allt till "Jag har poblem"- som jag nu kallar det. Eller  fucked-up-kid som det också kan kallas.


Gigandet fortsatte och jag körde nytt material också utan att tappa. Jag har jobbat hårt. Slängt ut ett material som låste mig vid en stil jag inte tyckte om och började om från början för ett och ett halvt år sedan. Därför är jag , utan att skämmas, helt nöjd och stolt. Men hungrig på mer.


Jag var nere för räkning men reste mig och slog motståndet.

Om mig


Ståuppkomiker med vriden självdestruktiv humor.

Videoklipp med Kim

Slumpscenario

Scenario att spela:

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards